Raggmunk/Råraka
Det här är en variant på Raggmunk/Rårakor
Jag använder ca. 1 Ägg per person och anpassar resten efter det
- 2 Ägg
- 4dl Mjölk
- 2dl Mjöl (ev. mer, beroende på hur tjock man vill ha eller hur vattnig potatisen är)
- 4 stora Potatisar
- 2 Gul lökar
- Salt, Italiensk salladskrydda, Svart eller Vitpeppar
Jag vispar äggen och tillsätter sen mjölken, sen häller jag i kryddorna och sist mjölet, som jag vispar i lite i taget tills det blir en fin och slät konsistens (jag använder alltid en ballongvisp i bunke och vanlig visp i kastrull, för att annars når man inte ända ner i botten/kanterna)
smeten ska vara tjock för annars blir den för lös när den rivna potatisen vänds i (om man inte använder en väldigt torr potatis) sen tillsätter jag skivor av löken.
jag brukar hälla i lite olja i smeten, det gör så dom inte bränns lika lätt
sen steker man lite mindre än 1dl smet i margarin/smör i en stekpanna på medelhög till hög värme (4-5an) ca. 2-3 minuter per sida
Vi hade knaperstekt bacon och Creme Fraiche med Pepparrot till
och såklart grönsaker!
LYCKA TILL!