RotfruktsSoppa

Ingredienser :

- Potatis

- Kålrot

- Gul Lök

- Purjolök

- Röd Paprika

- Buljong

- Krydda

 

 

 

Tärna Potatisen och Kålroten i lagom stora bitar, förvara i vatten så dom inte blir bruna eller torra

Hacka löken i halvmånar

Stek löken i kastrullen i smör/margarin tills den är mjuk och genomskinlig

tillsätt Potatisen och Kålroten och hälften av vattnet det förvarats i

tillsätt mer vatten så det täcker allt + 5cm

tillsätt bujongen, jag använde Vegitarisk buljong tärning

Krydda! Jag använde Italiensk salladskrydda, vitpeppar, Red thai Curry och lite pressad vitlök men man kan använda precis vad som helst.

Hacka paprikan i lagom bitar, tillsätt när Potatisen och Kålroten nästan är klara

Koka tills potatisen och kålroten är klar och paprikan halvmjuk

Man kan även tillsätta korv eller grytbitar, korven har man då i precis i slutet och grytbitarna steker man på och låter sen koka med ungefär halva tiden, beroende på typ av kött och storlek.

Även jättegott att ha i andra rotfrukter och grönsaker, så som Palsternacka och Selleri.

 

servera på en gång, antingen bara som den är eller med en klick creme fraiche eller gräddfil.

LYCKA TILL!

 

Varma Mackor!

 
Ja, ni ser ju vad som är på, har ost under så brödet inte blir helt soggy (blött) av ananasen och tomaten
 
 
 
 
 
Massa ost!
 
 
Man kan ju ha på i princip vad som helst
 
tomat, lök och ananas är min favorit och gouda ost
 
Daniel brukar ha på korv, skinka och massa grillkrydda och oregano

sweetfood.blogg.se

Kommer lägga upp bilder och text om när jag bakar och lagar mat hemma inget avancerat men lite tips och trix och god mat och bak!

RSS 2.0