RotfruktsSoppa
Ingredienser :
- Potatis
- Kålrot
- Gul Lök
- Purjolök
- Röd Paprika
- Buljong
- Krydda
Tärna Potatisen och Kålroten i lagom stora bitar, förvara i vatten så dom inte blir bruna eller torra
Hacka löken i halvmånar
Stek löken i kastrullen i smör/margarin tills den är mjuk och genomskinlig
tillsätt Potatisen och Kålroten och hälften av vattnet det förvarats i
tillsätt mer vatten så det täcker allt + 5cm
tillsätt bujongen, jag använde Vegitarisk buljong tärning
Krydda! Jag använde Italiensk salladskrydda, vitpeppar, Red thai Curry och lite pressad vitlök men man kan använda precis vad som helst.
Hacka paprikan i lagom bitar, tillsätt när Potatisen och Kålroten nästan är klara
Koka tills potatisen och kålroten är klar och paprikan halvmjuk
Man kan även tillsätta korv eller grytbitar, korven har man då i precis i slutet och grytbitarna steker man på och låter sen koka med ungefär halva tiden, beroende på typ av kött och storlek.
Även jättegott att ha i andra rotfrukter och grönsaker, så som Palsternacka och Selleri.
servera på en gång, antingen bara som den är eller med en klick creme fraiche eller gräddfil.
LYCKA TILL!