Chokladgodis med Hasselnötter, Apelsin och Mango

Tänkte först göra gamla vanliga
smält choklad med cornflakes, rispuffar och russin
men vi var sugen på att testa något nytt
och har sett liknade på tv, men har nog blandat ihop det med något! för det blev inte riktigt som jag tänkte, men gott och bra endå! ^^
 
 
ca. 25st
 
Ingredienser :
 
- 250g choklad, vilken som helst egentligen, jag använde Lidls ljusa "Fin Carré" och mörk blockchoklad
- 1 Apelsin
- 50g torkad Mango
- 30g hasselnötter
- 125g grädde
 
 
 
Hacka chokladen grovt och lägg i en skål
 
 
Värm grädden i en kastrull,tills den nästan kokar men låt den inte koka!
 
 
häll i hälften av den hackade chokladen i grädden, rör om tills det smält, häll sen blandningen i skålen med resten av chokladen, rör om tills allt smält (kan behövas värmas lite i micro)
 
pressa apelsinsaften i blandningen, beroende på hur stark smak du vill ha, jag använde bara halva. hacka Mangon och hasselnötterna, blanda i
 
klicka blandningen i formar
och dekorera med en bit Mango
jag använde formar som är storlek imellan knäck och bullformar
 
ställ sen in i kylskåpet
 
här dök problemen upp, chokladen "stelnade" aldrig utan fastnade i formen.. ställde sen in dom i frysen och inte ens efter 2 timmar så funkade det.. trodde allt då var kört och att vi skulle vara tvungen att klämma ut dom och det skulle bli jätte kladdigt och inte så glamouröst..
 
men dagen efter så var dom perfekta! dom lossnade från formen och smakade jätte gott! än dock väldigt kalla ^^ men man kan ju ta ur dom ur formarna och lägga direkt på tallrik och äta dom därifrån
 
jag ville ju inte att chokladen skulle stelna och bli sådär bräckig men trodde endå dom skulle lossna från formen utan problem efter bara kylskåpet trots grädden.. men men gott!
ska försöka använda blandningen till fyllning i tårta istället tror jag :) 
 
har googlat lite och tror att det kallas "Emulsion"
har ingen aning, skulle verkligen vara kul att få veta mer, har en bok om choklad så ska läsa på lite
 
såhär såg gobitarna ut iaf :
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

sweetfood.blogg.se

Kommer lägga upp bilder och text om när jag bakar och lagar mat hemma inget avancerat men lite tips och trix och god mat och bak!

RSS 2.0